Logo

Предлог ранг листа за користење на средства од даночно ослободување по Законот за данокот на добивка – Листа на клубови 2023   Предлог ранг листа за користење на средства од даночно ослободување по Законот за данокот на добивка – ЛистаПовеќе

На ден 15 декември (ЧЕТВРТОК) со почеток во 17:00часот , во просториитена хотелот АУСТРИАН ПАЛАС , Скопје се одржа избор на најдобар кајакар за 2022 година во организација  на Кајакарската Федерација на Македонија. Наградите беа доделени во трите дисцилини коиПовеќе

После одличниот настап во полуфиналните натпревари и пласманот на првото место нашиот најдобар натпреварувач Ангел Петрушев коишто стартуваше како последен во финалните натпревари на крајот го завзема 4-то место на Европското првенство за јуниори и сениори до 23 години воПовеќе

На Европското првенство за Јуниори и Сениори до 23 години за слалом коешто во моментот се одвива во Чешке Буџевице, предмалку завршија полуфиналните натпревари во дисцилината кајак слалом за Јуниoри, кадешто првото место го завзема нашиот најдобар натпреварувач Ангел Петрушев.Повеќе

Во периодот од 10 – 14 Август 2022 година Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде претставувана од Јуниорската репрезентација во кајак слалом на диви води на Европското првенство за јуниори и сениори до 23 години во слалом коешто ќе сеПовеќе

Во периодот од 26 – 31 Јули 2022 година Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде претставувана од Сениорската репрезентација во кајак слалом на диви води на Светското првенство за сениори во слалом коешто ќе се оддржи на патеата во АугсбургПовеќе

Во периодот од 05 – 10 Јули 2022 година Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде претставувана од Јунорската репрезентација во кајак слалом на диви води на Светското првенство во слалом коешто ќе се оддржи на патеата во Ивреа – РепубликаПовеќе

53-тото Издание на Традиционалниот Меѓународен Илинденски кајак слалом ИКАС 2023 и официјално е затворено. Во изминатите два натрпреварувачки денови сабота 03 и недела 04 Април видовме интересни натпревари во квалификациските полуфиналните и финалните натпревари. Од особено значење е да сеПовеќе

  Билтен “53-ти ИКАС 2022” Остануваат 30 дена до почетокот на 53-тото издание на ИКАС 2022. Билтен за натпреварот >>>> Формулар за пријава 53-ти ИКАС (слалом) >>>> Формулар за пријава 53-ти ИКАС (спуст) >>>>Повеќе

53-ти Традиционален Меѓународен Илинденски кајак слалом “ИКАС 2022” 53-тото издание на Традиционално издание на Меѓународниот Илинденскиот Кајак Слалом ИКАС 2022 и оваа година како една трите најстарите кајакарски манифестации во Светот повторно на календарот на Светската кајак федерација ИЦФ. КајакарскатаПовеќе