Уште само 20 дена до почетокот на 54-тото  Издание на Традиционалниот Илинденски Кајак слалом ИКАС 2023. Подготовките се во тек , патеката се подготвува да ги пречека најдобрите кајакари во Европа на овој кајак слалом натпревар. Пријавувањето е во текПовеќе

Пријавувањето за 54-тото Издание на Традиционалниот Илинденски кајак слалом ИКАС 2023 и првото коло од ЕКА купот во спуст – спринт е започнато. Во прилог се формуларите за пријава и Билтенот за натпреварите. Билтен за натпреварите ПДФ Верзија Пријава заПовеќе

Кајакарската Федерација на Северна Македонија ги обавува извештаите за користење на средства од даночното ослободување  (Ваучер систем) на спортските клубови и активните спортисти. Линк до извештаи    Повеќе

ИКАС ПОВТОРНО НА ПРОГРАМАТА ! 54-тото издание на Традиционално издание на Меѓународниот Илинденскиот Кајак Слалом ИКАС 2023 и оваа година како една од трите најстарите кајакарски манифестации во Светот повторно на календарот на Светската Кајак Федерација ИЦФ. Оваа Традиционална ГрадскаПовеќе