На ден 15 декември (ЧЕТВРТОК) со почеток во 17:00часот , во просториитена хотелот АУСТРИАН ПАЛАС , Скопје се одржа избор на најдобар кајакар за 2022 година во организација  на Кајакарската Федерација на Македонија. Наградите беа доделени во трите дисцилини коиПовеќе