Во периодот од 26 – 31 Јули 2022 година Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде претставувана од Сениорската репрезентација во кајак слалом на диви води на Светското првенство за сениори во слалом коешто ќе се оддржи на патеата во АугсбургПовеќе

Во периодот од 05 – 10 Јули 2022 година Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде претставувана од Јунорската репрезентација во кајак слалом на диви води на Светското првенство во слалом коешто ќе се оддржи на патеата во Ивреа – РепубликаПовеќе