Во периодот од 05 – 10 Јули 2022 година Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде претставувана од Јунорската репрезентација во кајак слалом на диви води на Светското првенство во слалом коешто ќе се оддржи на патеата во Ивреа – Република Италија.
Нашата Федерација ќе биде претставувана од следние натпреваривачи:
Кајак (MK1) – Мажи:  Ангел Петрушев , Стефан Рибарски, Коце Игнатов
Кајак (WK1) – Жени: Олгица Мелова којашто на покана на Светската кајак федерација (ICF) ќе учествува во ТИП кампот организиран од страна на (ICF) во период од 10 дена кадешто покрај нашата натпреварувачка на овој каммп ќе учествуваат уште 14 натпреварувачи од 15 земји.

Им посакуваме успех на нашите натпреварувачи !