После одличниот настап во полуфиналните натпревари и пласманот на првото место нашиот најдобар натпреварувач Ангел Петрушев коишто стартуваше како последен во финалните натпревари на крајот го завзема 4-то место на Европското првенство за јуниори и сениори до 23 години воПовеќе

На Европското првенство за Јуниори и Сениори до 23 години за слалом коешто во моментот се одвива во Чешке Буџевице, предмалку завршија полуфиналните натпревари во дисцилината кајак слалом за Јуниoри, кадешто првото место го завзема нашиот најдобар натпреварувач Ангел Петрушев.Повеќе

Во периодот од 10 – 14 Август 2022 година Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде претставувана од Јуниорската репрезентација во кајак слалом на диви води на Европското првенство за јуниори и сениори до 23 години во слалом коешто ќе сеПовеќе