53-тото Издание на Традиционалниот Меѓународен Илинденски кајак слалом ИКАС 2023 и официјално е затворено.
Во изминатите два натрпреварувачки денови сабота 03 и недела 04 Април видовме интересни натпревари во квалификациските полуфиналните и финалните натпревари.
Од особено значење е да се истакне дека во дисциплината кајак спринт-спуст настап завзема и најстариот натпреварувач кои досега има настапено на овој натпревар Илија Младеновски кои го завзема третото место во категоријата К1-мажи.

 

 

Победници на 53-тото Издание ИКАС 2022 се следни:
Категорија Кајак (WК1) – Жени:
1. ДИМОВА Ангела – Македонија
2. МЕЛОВА Олгица – Македонија
3. КАНАТА Евангелија – Грција
Категорија Кану (WC1) – Жени:
3. МОРОУ Георгија – Грција
Категорија Кајак (MK1) – Мажи:
1. ГЈОШИ Лоранд – Косово
2. ПЕТРУШЕВ Ангел – Македонија
3. ЈЕФТИЧ Милош – Србија
Категорија Кану (MC1) – Мажи:
1. ЗИСЕКАС Панајотис – Грција
2. ЗДРАВКОВИЧ Павле – Србија
3. ЗАЦХОС Иоанис – Грција

Победници во Дисциплината спринт-спуст којашто се оддржа во три категории најдобрите места ги завземаа:
Категорија Кајак (MK1) – Мажи:
1. МАЧКИЧ Душан – Босна и Херцеговина
2. ВАЛЕНТИЧ Горан – Босна и Херцеговина
3. МЛАДЕНОВСКИ Илија – Македонија
Категорија Кану (MC1) – Мажи:        
1. ЗДРАВКОВИЧ Павле – Србија
2. ЗИСЕКАС Панајотис – Грција
3. ЗЛАТАРОВ Александар – Македонија

ОФИЦИЈАЛНИ Резултати 53-ти ИКАС слалом
ОФИЦИЈАЛНИ Резултати 53-ти ИКАС спринт-спуст