Во периодот од 05 – 10 Јули 2022 година Кајакарската Федерација на Македонија ќе биде претставувана од Јунорската репрезентација во кајак слалом на диви води на Светското првенство во слалом коешто ќе се оддржи на патеата во Ивреа – РепубликаПовеќе

53-тото Издание на Традиционалниот Меѓународен Илинденски кајак слалом ИКАС 2023 и официјално е затворено. Во изминатите два натрпреварувачки денови сабота 03 и недела 04 Април видовме интересни натпревари во квалификациските полуфиналните и финалните натпревари. Од особено значење е да сеПовеќе

  Билтен “53-ти ИКАС 2022” Остануваат 30 дена до почетокот на 53-тото издание на ИКАС 2022. Билтен за натпреварот >>>> Формулар за пријава 53-ти ИКАС (слалом) >>>> Формулар за пријава 53-ти ИКАС (спуст) >>>>Повеќе

53-ти Традиционален Меѓународен Илинденски кајак слалом “ИКАС 2022” 53-тото издание на Традиционално издание на Меѓународниот Илинденскиот Кајак Слалом ИКАС 2022 и оваа година како една трите најстарите кајакарски манифестации во Светот повторно на календарот на Светската кајак федерација ИЦФ. КајакарскатаПовеќе