Со денешните Полуфинални и финални натпревари заврши официјалното 55-то Издание на ИКАС 2024. Денешниот ден понуди доста возбдливи натпревари пособено во најсилната категорија К1 Мажи. Победник на ова издание на ИКАС 2024 беше нашиот најдобар натпреварувач Ангел Петрушев коишто заПовеќе

Денеска и официјално започна 55-тото Издание на Меѓународниот Традиционален Илинденски кајак слалом ИКАС 2024. Првиот натпреварувачки ден понуди интересни квалификациски натпревари.  Во текот на урешниот ден не очекуваат уште повозбудливи натпревари кадешто во категријата Ц1 Мажи ќе настапат најдобрите 8Повеќе

Остануваат уште два дена до почетокот на 55-тото издание на Традиционалниот Меѓународен Илинденски кајак слалом ИКАС 2024. Во моментов на кајак патеката во Спортско рекреативниот центар Матка се навоѓаат 80 такмичари од 6 држави , Романија, Турција,Србија,Грција, Македонија и БоснаПовеќе

Преостануваат 20 дена до почетокот на 55-тото  Издание на Традиционалниот Илинденски Кајак слалом ИКАС 2024. Подготовките се во тек , патеката се подготвува да ги пречека најдобрите кајакари во Европа на овој кајак слалом натпревар. Пријавувањето е во тек иПовеќе

Остана уште еден ден до официјалното започнување на 54-тото Издание на Традиционалниот Илинденски Кајак слалом ИКАС 2023. Воедно на самиот ИКАС ќе се оддржи и првото коло од Европскиот Куп во спринт. Денеска и официјално се затвори системот за пријавувањеПовеќе

Пријавувањето за 54-тото Издание на Традиционалниот Илинденски кајак слалом ИКАС 2023 и првото коло од ЕКА купот во спуст – спринт е започнато. Во прилог се формуларите за пријава и Билтенот за натпреварите. Билтен за натпреварите ПДФ Верзија Пријава заПовеќе

Кајакарската Федерација на Северна Македонија ги обавува извештаите за користење на средства од даночното ослободување  (Ваучер систем) на спортските клубови и активните спортисти. Линк до извештаи    Повеќе

ИКАС ПОВТОРНО НА ПРОГРАМАТА ! 54-тото издание на Традиционално издание на Меѓународниот Илинденскиот Кајак Слалом ИКАС 2023 и оваа година како една од трите најстарите кајакарски манифестации во Светот повторно на календарот на Светската Кајак Федерација ИЦФ. Оваа Традиционална ГрадскаПовеќе